Prequest.nl
laden...

4 belangrijke redenen om te starten met een Field Service App

by Rheza Simanjuntak
augustus 27, 2019

Mobile apps zijn hot onder B2B gebruikers. Onderzoek van App Annie geeft aan dat smartphone-bezitters dagelijks zo’n Rheza van Prequest9 apps gebruiken en maandelijks zo’n 30 apps.  Mobiel is dus een dominant contactpunt geworden, ook binnen B2B. Mobiele B2B-gebruikers brengen gemiddeld twee uur per dag op hun apparaten door. Per 2020 is dit naar verwachting gemiddeld drie uur per dag. Mede door het draagvlak spelen apps een belangrijke rol om ook facilitaire bedrijfsprocessen te optimaliseren. En dat brengt ons bij de Field Service App, ofwel de FSA!

Slimme apps zoals een, Field Service App, vergroten de productiviteit en efficiëntie doordat interne processen gestandaardiseerd worden en realtime inzichtelijk of aanpasbaar zijn. De tijd dat operators met papieren lijsten met alle meldingen en storingen door het gebouw lopen, is met een Field Service App definitief verleden tijd.

Gebruik je nog geen Field Service App? Lees hieronder waarom een Field Service App een must have is.

4 belangrijke redenen om te starten met een Field Service App

1. Snel en efficiënt werkorders bekijken en inplannen on the go!

De app geeft gemakkelijk toegang tot het inzicht dat de operator nodig heeft om de problemen in en rondom het gebouw op te lossen en snel klanten op de hoogte te houden. Hierdoor heeft de operator een eenvoudig overzicht van toegewezen werkorders. Vervolgens kan de melder of betrokken afdeling, via de app, de status realtime volgen. Ook biedt een FSA app  inzicht in de progressie van de meldingen en werkorders. Door de plan functie kunnen gebruikers eenvoudig werkorders oppakken en inplannen voor zichzelf of voor anderen.

2. Bevorder de productiviteit met een Field Service App

Door de app haal je de stroom van papieren documenten uit het proces. Hierdoor kunnen zowel de melder als de werkuitvoerder zich richten op echt belangrijke werkzaamheden en verdoen ze minder tijd aan randactiviteiten. Het grote voordeel van een app tegenover andere systemen is dat de operator geen tijd verliest met het opzoeken van informatie en hierdoor zijn werkzaamheden moet stil leggen. Een app zorgt ervoor dat je altijd en overal alle informatie beschikbaar hebt voor het uitvoeren van jouw taken, zonder dat je altijd alles moet onthouden en noteren.

3. Speel direct in op wijzigingen 

Notificaties zorgen ervoor dat je nooit meer een update in de werkorder mist. Updates deel je realtime met beheerders en managers op kantoor. Vervolgens kunnen zij direct bewerkingen en aanvullende informatie verifiëren en toevoegen. Dit bespaart een hoop rompslomp en voorkomt kostbare knelpunten in het proces.

4. Verklein de kans op fouten 

Naast de exacte locatie van de melding en notitie van de melder kan ook een foto geupload worden, zodat de operator een duidelijk beeld heeft van de melding. Meldingen die opgelost kun je eenvoudig afsluiten door het plaatsen van een digitale handtekening. Doordat de FSA app integraal gekoppeld is aan de in- en externe systemen wordt de data realtime gesynchroniseerd zodat functies en afdelingen in het proces geïnformeerd worden over de afhandeling en de doorlooptijden.

Bekijk hier een korte video met de belangrijkste features van een Field Service App 

Meer nieuws?

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief.
Recent posts