Prequest.nl
laden...

Ben je klaar voor de AVG? Bekijk het AVG-stappenplan.

by Saskia Hilgers
april 20, 2018

‍Op 25 mei 2018 is de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) een feit. Wat betekent dit voor jouw organisatie? Hoe ga jij hiermee om? Wat doet Prequest voor je?

Wat houdt de AVG in?

Elke organisatie in Europa moet dan aantoonbaar voldoen aan deze wetgeving. In Nederland bestaat al enige tijd de WBP (Wet Bescherming Persoonsgegevens), welke met de AVG komt te vervallen. Door de snelle veranderingen in de IT wereld wordt deze wetgeving Europees verder aangescherpt. Een gebruiker weet vaak niet wat er met persoonsgegevens allemaal gebeurt. Om de gebruiker beter te beschermen komt Europa nu dus met de AVG.

Wat betekent dit voor jou?

Volgens de Autoriteit Persoonsgegevens krijgen organisaties die persoonsgegevens verwerken meer eigen verantwoordelijkheid en meer verplichtingen. Van organisaties wordt verwacht dat zij hun zaken op orde hebben als het gaat om de verwerking van persoonsgegevens. Dit betekent dat je in kaart hebt gebracht welke persoonsgegevens je verwerkt, voor welke doelen, hoelang je die bewaart, wat inzichtelijk is voor wie, hoe ze beveiligd zijn en onder welke voorwaarden deze persoonsgegevens mogen worden uitgewisseld met andere organisaties.

Wat doet Prequest voor je?

Prequest helpt je graag op weg en daarom heeft Prequest in een AVG-special haar klanten voorzien van tips, trics en vereiste acties. Benieuwd? Bekijk hier alvast het AVG-stappenplan en neem voor meer informatie contact op met info@npqmail.com of via 085 0022550.

Met privacy groet,

Take de Beer

Directeur Prequest

Recent posts