Prequest.nl
laden...

Ben jij bekend met de mogelijkheden van AI binnen Facility Management? 

by Linda van Kampen
februari 18, 2020

Processen worden in toenemende mate door technologie aangestuurd. Gartner verwacht dat in 2021 het aantal Artificial Intelligence (AI) projecten binnen bedrijven zal gaan verdubbelen.  De snelle ontwikkeling van nieuwe digitale technologieën en de algemene acceptatie van digitalisering binnen de werkomgeving dragen bij tot een groter belang van AI binnen het bedrijfsleven. Ook binnen Facility Management kan AI ingezet worden om digitale initiatieven sneller tot een succes te brengen.

De revolutie van kunstmatige intelligentie blijft de werkomgeving veranderen. Veel bedrijven spelen dan ook in op de mogelijkheden die AI biedt. Hoe kun je binnen het domein van Facility Management AI inzetten?

Spraakopdrachten

Een toepassing van AI binnen Facility Management is het verwerken van spraakopdrachten. Met een FMIS systeem kunnen medewerkers via een portal of een app ruimtes reserveren en extra services boeken. AI kan dit proces vereenvoudigen door het toepassen van spraakopdrachten. AI herkent de spraakopdracht en zet deze om tot een actie in het FMIS systeem. Lees hier meer over het toepassen van spraakopdrachten binnen een FMIS systeem.

Slimmer en efficiënter schoonmaken

Ook binnen het domein van schoonmaak kan AI ingezet worden. Zo kan een reinigingsschema gebaseerd zijn op sensoren die de bezetting volgen. AI kan ook reinigingsbehoeften voorspellen en schema’s genereren voor service providers.  Daarnaast is het ook mogelijk om op basis van actuele en voorspelde bezettingstrends automatisch bestellingen te genereren.

Predictive maintenance

Gegevens afkomstig van complexe machines in gebouwen, zoals koelmachines en ketels, kunnen een enorme toestroom van data opleveren. Het analyseren van deze data kan voor een Facility Manager overweldigend zijn. Wanneer deze gegevensstromen door een AI-oplossing worden geanalyseerd, kunnen trends geïdentificeerd worden. Op basis van de staat van de apparatuur en schattingen over het gebruik, is het mogelijk om vroegtijdig downtime of preventief onderhoud te signaleren. Lees meer over Predictive Maintenance in onze blog.

Meer nieuws?

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief.
Recent posts