Prequest.nl
laden...

Bespaar tijd met zoeken door je eigen filters te maken

by Lotte Derkse
februari 25, 2019

Je wilt wel alles in myPrequest kunnen zien maar het liefst start je met je eigen locatie en persoonlijke instellingen. Dit is vanaf nu mogelijk in myPrequest 2018.3. We hebben een extra menu toegevoegd die elke gebruiker kan oproepen in alle modules. Bij ons bekend als het hamburgermenu.

Hamburgermenu

Het hamburgermenu geeft je de optie om verschillende persoonlijke instellingen door te voeren. Denk hierbij aan de kolomindeling van je overzicht (beheer kolommen) en persoonlijke filters (beheer filters). Het voordeel van persoonlijke filters is dat de filters nu onthouden worden. Zodra je uitlogt of naar een andere module gaat onthoudt myPrequest jouw filter totdat je deze zelf uitzet of aanpast.

Het instellen van een persoonlijk filter

Het filter geeft je de mogelijkheid om op meerdere kolommen een selectie te maken. Op alle kolommen die je in het beheer scherm zichtbaar hebt gemaakt kan je een filter instellen. Je kan ervoor kiezen om het op alle regels of een aantal regels te filteren. In onderstaand voorbeeld is een filter gemaakt op het gebouw én op het reserveringstype. Wil je de filter opslaan? Vergeet dan niet de filter een naam te geven. Dit doe je bij het veld ‘Selecteer filter’. Zodra je op ’toepassen’ klikt is het filter actief.

Uitzetten van een filter

Om het filter weer uit te zetten ga je terug naar het scherm en kies je bij het veld ‘selecteer filter’ het lege filter. Controleren of het filter actief of non-actief is? Als het filter actief is kan je dit zien aan de tekst die naast ‘beheer filters’ staat in het hamburgermenu. Hieronder is te zien dat het filter actief is.

Wil je meer weten over deze functionaliteit? Stuur een mail naar prequestportal@npqmail.com. We helpen je graag!

Recent posts