Prequest.nl
laden...

FMIS als Servicedesk software, wat zijn de voordelen?

by Micha van Son
maart 11, 2019

Eerder schreven wij al over de facilitaire regieorganisatie en de rol van een FMIS waarin wij zien dat de focus van de facilitaire organisaties verschuift van het registreren van aanvragen naar het regisseren hiervan. De registratiefunctie komt steeds meer via self service concepten bij de interne klant (medewerkers) te liggen. Aanvullend hierop zien wij dat het regisseren steeds vaker bij de servicedesk (frontoffice) belegd wordt. De servicedesk is de regiehouder en gaat steeds minder uitvoerend te werk. Een Facilitair Management Informatie Systeem (FMIS) kan hierin een belangrijke ondersteunende rol spelen. Een FMIS als servicedesk software, welke voordelen brengt dit met zich mee?

Laten we voorop stellen dat een FMIS het doel heeft om facilitaire processen en informatie te managen en het dient ondersteunend te zijn aan de bedrijfsvoering. Het geeft de mogelijkheid om processen te automatiseren en de efficiëntie te verhogen. Dit geldt juist voor de servicedesk wanneer een FMIS wordt ingezet als servicedesk software. Denk hierbij aan het incident management proces, zoals wij dat doen middels de PrequestPortal waarbij wij ons eigen FMIS myPrequest gebruiken als servicedesk software. Niet alleen het incident management proces, maar ook de processen van bezoekersregistratie en registratie van reserveringen kan door de servicedesk op een efficiënt wijze worden geautomatiseerd door het gebruik van een FMIS als servicedesk software. Benieuwd naar alle mogelijkheden van een FMIS? Klik dan hier.

Servicedesk fmis myprequest

Hoewel er veel voordelen zijn van een Facilitair Management Informatie Systeem als servicedesk software, beschrijf ik hier de top 3 voordelen die wij in de praktijk het vaakst tegenkomen:

1. Structureren van processen

De servicedesk krijgt middels een FMIS de mogelijkheid om structuur te geven aan verschillende processen. Dit bespaart tijd en reduceert de kosten.

2. Servicedesk weet alles!

De servicedesk wordt als regisserende afdeling hét centrale punt waar de interne klant terecht kan voor al haar vragen. Een FMIS geeft de servicedesk het benodigde inzicht in geregistreerde bezoekers, meldingen en reserveringen om alle vragen van de interne klant te beantwoorden.

3. Overzicht

Naast het inzicht wat de servicedesk krijgt middels een FMIS, geeft deze software een duidelijk overzicht aan de regisserende afdeling waardoor facilitaire processen door de servicedesk gemonitord kunnen worden. De regisserende functie kan hiermee goed worden ingevuld.

Benieuwd naar meer voordelen en wil jij de voordelen van een FMIS als servicedesk software in de praktijk ervaren? Schrijf je dan in voor een gratis demo bij jou op locatie!

Recent posts