Prequest.nl
laden...

De kracht van FMIS en Business Intelligence

by Linda van Kampen
oktober 21, 2019

Digitale technologieën bieden grote kansen voor bedrijven. De impact van de digitale revolutie wordt zelfs vergeleken met die van de industriële revolutie. Ook binnen het facility management speelt technologie een belangrijke rol. Volgens een recent onderzoek van Twynstra Gudde naar trends binnen Facility Management, staat Technologie op nummer 3. Big Data en IoT (Internet of Things) zijn belangrijke technologieën voor facilitaire afdelingen. Volop kansen dus! Maar wat betekent dit voor jouw FMIS? Hoe transformeer je een FMIS naar een BI tool? Hoe creëer je management dashboards? Laten we eerst stilstaan bij het doel van een FMIS.

Een facilitair systeem ondersteunt de facilitaire organisaties door informatie en processen te managen. Een goed ingericht FMIS systeem is een belangrijke schakel in het verhogen van de interne klanttevredenheid. Doordat het systeem grote hoeveelheden data verzameld, wordt het gezien als een belangrijk dataplatform. Maar wat voor data verzamelt een FMIS? Denk bijvoorbeeld aan bezettingsinformatie, vergaderruimtes, meldingen en werkorders. Maar hoe kun je deze waardevolle informatie omzetten tot Business Intelligence? Laten we eerst ingaan op het van belang van FMIS en Business Intelligence.

4 belangrijke redenen voor BI binnen een FMIS

Managementinformatie is van belang om op strategisch niveau te sturen. Met een BI tool kun je data uit het FMIS omzetten naar strategische informatie. En dat is belangrijk. Want in een competitieve markt is het essentieel om snel te schakelen en in te spelen op veranderingen in de markt. Niet vreemd dat competitief blijven de belangrijkste reden is voor het toepassen van business intelligence. Zie hieronder de top 4:
– Competitief blijven
– Reduceren van bedrijfsrisico’s
– Maximaliseren van de performance van middelen
– Verhogen van de interne klanttevredenheid

FMIS en Business Intelligence

Een business intelligence tool, zoals Building Blocks, helpt facilitaire organisaties data om te zetten naar strategische informatie. De snelgroeiende trends binnen Big Data Analytics, Internet of Things en cloudtechnologie transformeren het FM-landschap. Mede door IoT is het mogelijk om elk aspect van de bouwprestaties (bijv. elektriciteit, verlichting, verwarming, koeling, beveiliging van een gebouw) vast te leggen. FM-professionals hebben nu een tool om te bepalen hoe effectief een gebouw of middel is. Building Blocks geeft deze kritische data grafisch weer. Door de interactieve weergave is de presentatie van kerndata eenvoudig over te brengen aan key stakeholders. Een organisatie die haar data onder controle heeft, kent en doorziet is wendbaar en klaar voor de toekomst. Dat wil jij toch ook?

Interesse?

Is FMIS Business Intelligence ook iets voor jou? Natuurlijk! Neem contact met ons op voor een gratis demo of een vrijblijvend gesprek.

Meer nieuws?

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief.
Recent posts