Prequest.nl
laden...

Gebruikt jouw AutoCAD tekenaar Nordined?

by Jeroen Spikmans
maart 26, 2019

Hoe snel maakt jouw AutoCAD tekenaar bruikbare plattegronden? Weet jij welke afdeling in welke ruimte zit? Heb jij bij aanbestedingen de vierkante meters snel inzichtelijk? Worden de facilitaire kosten op de juiste manier verdeeld? Ben jij klaar voor slimme technologieën in het gebouw? Onze AutoCAD oplossingen, ook wel bekend als Nordined, geven jouw AutoCAD tekenaar de tools om dit inzichtelijk te maken in FMIS.

Oplossingen AutoCAD tekenaar Nordined – Prequest

Ruim 10 jaar geleden fuseerden de FMIS leveranciers Nordined en Prequest. Door de ervaring van beide bedrijven op het gebied van Vastgoed, Facility management en AutoCAD ontstond de organisatie die nu bekend staat als Prequest. Prequest heeft de bekende Nordined modules AutoCAD Onderlegger en AutoCAD Ruimtebeheer verder ontwikkeld en gemoderniseerd. Deze module’s zijn beschikbaar voor AutoCAD 2016 of hoger.

Kenmerken:
 • Tekeningen zijn snel en efficiënt om te zetten naar bruikbare plattegronden;
 • De AutoCAD tekenaar gebruikt automatisch de NL-sfb classificatie;
 • Flexibele en gebruiksvriendelijke toepassing, geschikt voor ieder type organisatie;
 • Vierkante meters zijn altijd accuraat en conform de NEN 2580;
 • Ruimtesoort en ruimtegebruik is snel inzichtelijk te maken;
 • Koppel ruimtes gemakkelijk aan een bedrijfsorgaan of afdeling.

AutoCAD

AutoCAD tekenaar Nordined Onderlegger

AutoCAD Onderlegger is vooral bekend bij de Nordined gebruikers. Met Onderlegger kan de AutoCAD tekenaar snel een plattegrond maken die ook volledig voldoet aan de NL-sfb classificatie. Deze bouwkundige onderlegger kan de basis zijn voor vastgoedbeheer, installatietekeningen en bouwkundige detailtekeningen. Onderlegger genereert automatisch Vloerbedekkingsoppervlak en NEN2580-oppervlak. Tevens kan de bruto oppervlakte van een verdieping worden gegenereerd.

Onderlegger kent functies voor:

 • Automatisch genereren van Vloerbedekkingsoppervlak en NEN2580;
 • Toekennen ruimtenummeringen;
 • Opzetten willekeurig stramienplan;
 • Plaatsen kolommen;
 • Gevels en dragende wanden;
 • Trappenhuizen, liften en schachten;
 • Binnenwanden, systeemwanden, denkbeeldige wanden.

AutoCAD Ruimtebeheer

Het belang van professioneel ruimtebeheer neemt toe naarmate het aantal vierkante meters toeneemt. Daarnaast zorgen de dynamiek en constante veranderingen binnen de organisatie voor uitdagingen voor facility managers en vastgoedbeheerders.

Wisselende bezettingsgraad door in-, door- en uitstroom van werknemers en afdelingen die van samenstelling wisselen. Hoe houden we al die veranderingen bij? Of nog belangrijker, hoe kunnen de processen optimaal worden gestuurd? De AutoCAD tekenaar kan je dit inzicht geven met AutoCAD Ruimtebeheer.

Ruimtebeheer is ontwikkeld om de AutoCAD tekenaar snel ruimtegegevens te laten registreren en te muteren. Naast Onderlegger is ook ruimtebeheer een voortzetting van de gelijknamige FMIS module van Nordined.

Voordelen:
 • Koppel ruimtes snel aan afdelingen en ruimtegebruik;
 • Eenvoudig doorbelasten m2 per ruimte en afdeling;
 • Heldere (grafische) inzage in gebruik van uw gebouwen en ruimtes;
 • Inzage in het te totaal te beheren vloeroppervlak.

Efficiënt beheren met Ruimtebeheer

AutoCAD Ruimtebeheer is een krachtige en gebruiksvriendelijke toepassing voor het beheren van het ruimtes. Door middel van deze centrale basis voor het beheren van ruimtes blijft alle informatie nauwkeurig en actueel. Vanuit kostenoverweging moeten alle beschikbare ruimtes immers zo efficiënt mogelijk worden benut. Met Ruimtebeheer is het mogelijk om gegevens over ruimtes en over het gebruik van ruimtes door bedrijfsorganen of afdelingen te beheren. Daardoor is het het ook mogelijk om dit in verschillende rapportagevormen op te nemen of grafisch weer te geven in Prequest maps.

autocad nordined dwg viewer

Ook als u nog geen tekeningen heeft

Heeft u nog geen (maatvaste) tekeningen? Ook geen probleem; met AutoCad Onderlegger van Prequest kan snel een bouwkundige onderlegger worden getekend. De Onderlegger is daardoor de basis voor de berekening van oppervlakten. AutoCAD Ruimtebeheer biedt vervolgens glashelder inzicht in welke bedrijfsorganen gebruik maken van welke ruimtes, alsook wat voor soort ruimtes en oppervlakten dit betreffen.

Toekomst

Er wordt veel gesproken over SMART-buildings. Sensoren en andere slimme technologieën moeten facility managers en vastgoedbeheerders meer inzicht geven in het gebouw. De eerste stap naar een SMART-building is het op orde brengen van de tekeningen en het ruimtebeheer. Een sensor moet namelijk wel worden gekoppeld aan een ruimte om het inzicht te kunnen geven. Begin dus vandaag met het op orde brengen van de tekeningen en profiteer morgen van alle technologieën die helpen om het inzicht te verbeteren.

Meer nieuws?

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief.
Recent posts