Prequest.nl
laden...

Nannette Unger van JDE: ‘Thuiswerken is vanzelfsprekender geworden’

november 26, 2020
Nannette Unger JDE
Lees hieronder de toekomstvisie op Facility management van onze klant JDE uit het artikel gepubliceerd op Facto.

Wat is in je werk het belangrijkste aandachtspunt tijdens de coronacrisis?

Er mede voor zorgen dat er geen besmettingen op het werk plaatsvinden. We hebben koffie- en theefabrieken die moeten blijven produceren, want iedereen blijft gelukkig koffie en thee drinken. Tegelijkertijd starten we natuurlijk ook met nadenken over de juiste functionaliteit van de de kantoren in de toekomst. Het is evident dat thuiswerken vanzelfsprekender is geworden.

Wat wordt de belangrijkste doorbraak in FM?

Door de coronacrisis is het FM-vakgebied voor elk bedrijf – nog meer dan voorheen – een belangrijk aandachtsgebied geworden in de bedrijfsvoering; de rol heeft meer gewicht gekregen. FM moet het voortouw nemen in het creëren van veilige en verantwoorde werkomgevingen.
Ik maak me daarbij wel zorgen over de impact van de coronacrisis op onze FM-dienstverleners en wat dit voor de doorontwikkeling van dienstverlening betekent. En die innovatie wordt juist essentieel, zoals bijvoorbeeld de ontwikkeling van nieuwe cateringconcepten.

Waar zie jij kansen voor FM?

FM moet nu, samen met HR en IT de werkomgeving voor de toekomst gaan vorm geven en digitale oplossingen samen uitwerken. Thuiswerken is here to stay. Alleen, hoe organiseer je de spreiding van kantoordagen van medewerkers over alle weekdagen, zodat je efficiënt omgaat met kantoorruimte? Ook het faciliteren van gecombineerd samenwerken tussen collega’s op kantoor en thuis vraagt om andere voorzieningen in vergaderzalen en op werkplekken.

Hoe en wanneer verwacht je dat de kantoren weer open gaan?

Misschien dat we begin 2021 af en toe weer mogen, maar eerlijk gezegd verwacht ik dat het volgend jaar nog steeds een vreemd jaar gaat worden.

Bron: Facto
Recent posts