Prequest.nl
laden...

Ben jij al klaar voor de NEN2580 normering?

by Linda van Kampen
januari 30, 2020

Op grond van de Woningwet dienen Woningcorporaties per 2021 het vastgoed te waarderen op basis van het NEN 2580 oppervlak. Voor gemeenten geld deze verplichting per 1 januari 2022. Dan moeten gemeenten zorgen dat zij voor alle woningen de gebruiksoppervlakte geregistreerd en gecontroleerd hebben om de woningen op basis van deze gebruiksoppervlakte te kunnen taxeren. Hieronder vallen ook de woningen die in eigendom zijn bij woningcorporaties. Het beoogde doel van de Woningwet is om uniformiteit en transparantie mogelijk te maken.

Zowel gemeenten als woningcorporaties zijn dus actief bezig met het opnemen en controleren van gebruiksoppervlakten. Hoe zorg je voor een veilige, accurate en toekomstgerichte aanpak?

De oplossing: Digital Twin

Een Digital Twin biedt dé oplossing voor het optimaliseren van realtime vastgoedinformatie. Een Digital Twin is een dynamische digitale weergave van het fysieke gebouw. De Digital Twin verbindt de fysieke data met het digitale model. Een Gemeente krijgt direct inzicht in de verplichte NEN2580 gebruiksoppervlakten voor marktwaardering, het meetrapport en een bouwkundige tekening. Deze bouwkundige tekening geeft als onderlegger een visuele weergave van het gebouw en vormt de basis van de Digital Twin. Maar hoe kom je tot een Digital Twin?

Digitale hulpmiddelen

Het gebruiken van digitale hulpmiddelen is een belangrijke sleutel tot het verzamelen van data. Denk bijvoorbeeld aan het registeren van ruimtes. En het automatisch berekenen van de NEN 2580. Met AutoCAD Space Management kunnen aan de hand van bestaande bouwtekeningen de gebruiksoppervlaktes automatisch ingemeten worden. Natuurlijk doen we dit op basis van de verplichte meetinstructie.

Belangrijke voordelen

  • Voldoe op tijd aan de NEN2580 normering
  • Realtime toegang tot de actuele gebruiksoppervlaktes en plattegronden
  • Automatische aanpassingen naarmate de de status van de fysieke asset verandert
  • Veilige en betrouwbare oplossing

Is een Digital Twin ook iets voor jou? Natuurlijk! Neem contact met ons op voor een gratis demo of een vrijblijvend gesprek.

Meer nieuws?

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief.
Recent posts