Nieuws

FMN Connect XL Congres. Wij waren erbij.

BlueCity aan de Maasboulevard in Rotterdam. Tegenwoordig is het een broedplaats van circulaire economie waar evenementen rond dat thema worden georganiseerd. Inmiddels is BlueCity een plek ‘where start-ups create new waves and where corporates can catch the tide.’

Het is een broedplaats van circulaire economie, waar evenementen rond dat thema worden georganiseerd, waar een laboratorium in aanbouw is, een wetlab voor experimenten. Denk aan het maken van nieuwe soorten plastic door schimmels te laten fermenteren. En een plek waar bedrijven zich kunnen vestigen. Gydo van der Wal, eventmanager van BlueCity, gaf een inkijkje in deze bijzondere locatie en leidde later op de middag groepen rond op deze bijzondere plek.

Later op de ochtend begon het FMN Connect XL Congres, Catch the tide, samenwerken in de nieuwe economie. Alycia Biekram nam als dagvoorzitter de ruim 150 deelnemers mee in dit thema. Na de introductie van Gydo van der Wal van BlueCity kreeg Maurice Verwer, director facility management & business support bij PriceWaterhouseCoopers het woord. Hij gaf een presentatie over hun samenwerking met ISS. Hij gaf aan dat samenwerken in het bedrijfsleven net zo werkt als in een goed huwelijk. Men moet elkaar leren kennen, elkaar respecteren en elkaar het nodige gunnen. Wederzijds vertrouwen is daarbij het sleutelwoord. PWC richt zich op dit moment, terwijl het contract drie jaar oud is, steeds minder op de basale KPI’s, maar meer op strategische organisatiedoelstellingen, zoals duurzaamheid, TCO en SHE. Hij sprak over ‘vested sourcing’ dat staat voor die strategische samenwerking: hoe zoeken naar een balans in de wederzijdse belangen.

Na deze twee inleidingen, gingen de aanwezigen uiteen in groepen. Of men ging mee in de rondleiding, of men ging een spel in samenwerken doen. 

Meer nieuws

Neem contact op


Je kunt ons bereiken door een e-mail te sturen naar onderstaand adres of het contactformulier in te vullen. Natuurlijk kun je ons ook gewoon bellen.

Algemeen +31 (0) 85 - 00 22 550

Support +31 (0) 85 - 00 22 551

Contactformulier