Prequest.nl
laden...

Optimaal inzicht in gebouwgegevens en gebruikersdata

by Linda van Kampen
februari 18, 2020

Mogen wij even de plattegrond van het gebouw zien? Niet meer helemaal actueel zegt u? Kunt u dan aangeven waar de veranderingen zitten? Installaties aangepast? Deze ruimtes worden niet gebruikt? Als facility manager en gebouwbeheerder zult u ongetwijfeld (een deel) van deze vragen herkennen. Ook al bent u nog zo punctueel, antwoorden op alle actuele vragen heeft u vaak niet of toch in ieder geval niet helemaal actueel paraat.

Waarschijnlijk tot grote irritatie van degene die er om vraagt, maar nog veel meer tot grote ergernis van uzelf. Om over het missen van de efficiencyslag nog maar te zwijgen. Maar die irritaties en ergernissen behoren vanaf nu tot het verleden als u gebruik van Prequest Maps. Met Prequest Maps verschaft u zichzelf inzicht door ruimtegegevens te koppelen aan verbruikersdata en deze real time te visualiseren op een digitale plattegrond.

Dennis Lenssen
Dennis Lenssen, Product Manager Prequest

De AutoCAD tekening als basis

“De basis van deze productoplossing is de originele AutoCAD tekening van het gebouw”, zegt Dennis Lenssen, Product Manager bij Prequest. Door deze tekening(en) digitaal te maken kunnen met onze Prequest Space Management oplossing snel en eenvoudig aanpassingen gedaan worden als de situatie wijzigt. Veranderingen in de ruimtedefinitie en toewijzingen worden bijvoorbeeld direct doorberekend naar het correcte aantal vierkante meters voor een juiste doorbelasting naar interne afdelingen, maatschappen, faculteiten en overige huurders. Maar wat nog belangrijker is, is dat ruimtes altijd optimaal en actueel gedocumenteerd zijn en dat levert de juiste en meest betrouwbare informatie op voor de facilitair manager vq. Gebouwbeheerder waar het gaat om zijn gebouw.”

Van tekening tot inzicht

Informatie kan snel en eenvoudig gedeeld worden via Prequest Maps. Een nieuwe tool die de perfecte aanvulling blijkt op de digitale tekening cq plattegrond van een gebouw. Lenssen: “We voegen gebruikersdata toe aan de informatie en ontsluiten deze informatie voor alle direct betrokkenen. Zo hebben de gebruikers niet alleen een snelle en visuele weergave van de ruimtes, maar hebben ze ook inzicht in de functionele, ruimtelijke en logistieke relaties. Je kunt je voorstellen dat dit de perfecte basis vormt voor efficiënt gebouwbeheer. Of zoals wij het zelf omschrijven: je komt van tekening tot inzicht.”

Is Prequest Maps ook iets voor jou? Natuurlijk! Neem contact met ons op voor een gratis demo of een vrijblijvend gesprek.

Meer nieuws?

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief.
Recent posts