Prequest.nl
laden...

1 maart: Een dag om stil te staan bij wat er goed gaat!

by Take De Beer
maart 1, 2019
Prequest compliment dag

Jaarlijks vindt op 1 maart de Nationale Complimentendag plaats in Nederland. Op 1 maart gaat het om het stilstaan bij wat er in jouw omgeving allemaal goed gaat. En dan vooral diegenen een blijk van waardering te geven.

Belang van erkenning

Een compliment is een positieve waardering van een geleverde inspanning, prestatie of resultaat. Hierdoor activeren we het beloningscentrum in ons brein. De hoeveelheid dopamine neemt toe en dat geeft een goed gevoel. Een compliment versterkt het zelfbeeld van de ontvanger en zorgt voor een betere onderlinge relatie. Een goede pluim werkt zelfs meer motiverend dan cadeaus, een promotie of contant geld (mits iemand tevreden is met zijn salaris). Door regelmatig in het openbaar complimenten te geven stimuleer je een cultuur waar mensen positief over elkaar praten.

Effect van niet complimenteren

Kijk bijvoorbeeld eens naar de politieke ontwikkelingen wereldwijd. Kiezers wenden zich van de gevestigde politieke orde af, omdat zij zich niet meer door hen erkend en gehoord voelen. Diezelfde gebrek aan erkenning en waardering blijft ook de belangrijkste reden waarom werknemers gedemotiveerd raken en ontslag nemen, klanten weglopen bij een bedrijf, vrijwilligers stoppen met hun belangrijke bijdrage aan de maatschappij en het merendeel van relaties stuk lopen.

Ik heb niet de illusie dat dit gemis met 1 complimentendag per jaar gecompenseerd kan worden, maar het kan vast geen kwaad om een dag extra stil te staan bij het belang van persoonlijke aandacht en waardering.

Persoonlijke waardering: kleine moeite, groot effect!

Wie wil jij dit jaar een compliment geven? Je werknemer, zakelijke relatie, Prequest, je partner, kind of collega? De waarde van het geven van een compliment wordt vaak onderschat, maar mensen zijn er heel gevoelig voor. Het zorgt ervoor dat werknemers graag naar hun werk gaan, inzet en motivatie tonen en streven naar een goed resultaat. De woorden moet je uiteraard altijd zelf kiezen, maar de mogelijkheden om iemand op 1 maart een compliment te geven zijn natuurlijk groot. Niet voor niets raakt persoonlijke waardering mensen in het hart. Daar kan geen materiële waardering tegenop!

Dank je wel medewerkers en klanten!

Ik wil de medewerkers van NPQ (Nordined Prequest) allemaal stuk voor stuk complimenteren met de effort die zij dagelijks in ons bedrijf steken. Sommigen al tientallen jaren. Prequest is door diepe dalen gegaan, maar de medewerkers die er nu werken geloven in ons product, de markt, onze klanten en de toekomst. Het team heeft veel kennis en passie voor het vak en dit zie je terug in het enthousiasme en gedrevenheid in de samenwerking. Het overbrengen van deze passie is een van de belangrijkste drijfveren van onze medewerkers. Door onze passie ontstaat groei en ontwikkeling. Als organisatie blijven we leren, evalueren en ontwikkelen. Wij zijn trots op de dingen die wij doen.

Ook wil ik onze klanten bedanken voor de positieve kritiek die wij dagelijks krijgen. Dit houdt ons scherp. Het zorgt voor het waarom in ons bedrijf, waarom wij iedere dag weer opstaan en naar Den Bosch rijden.  Het doet ons streven naar nog beter beheer van gebouwen en (facilitaire) dienstverlening door slimme technologie. We streven naar een optimale klantbeleving. Ook als het een dag minder gaat. Wij waarderen het partnership met onze klanten. Dit betekent dat wij samen investeren in een relatie voor de lange termijn.

Heeft u positieve kritiek? Ik drink graag een bak koffie bij u op kantoor om te praten over hoe we hier een passende oplossing voor kunnen vinden. Ik laat u graag kennismaken met onze Space Management oplossingen.

Vriendelijke groeten

Take de Beer
Directeur Prequest

Een gratis demo van onze FMIS oplossing myPrequest op locatie?

Recent posts