Prequest.nl
laden...

Prequest verlengt StartITup XL pilot

by Linda van Kampen
juni 11, 2019

Prequest blijft zich inzetten voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt 

StartITup XL is een initiatief van Weener XL, Buro 3o en Stichting BEE-ideas. StartITup XL is voor mensen die affiniteit hebben met IT, maar moeilijk aan werk kunnen komen. Zij worden binnen het project opgeleid tot softwaretester.

“De resultaten overtreffen onze verwachtingen,” zegt Dennis Lenssen, R&D Manager bij Prequest. “Prachtig om te ervaren hoe wij als software leverancier concreet een bijdrage leveren aan de maatschappij, door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kansen te bieden en te zien opbloeien.”

WeenerXL en StartITup

Weener XL is het werk- en ontwikkelbedrijf van de gemeente ’s-Hertogenbosch. “Wij zijn er voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt,” legt accountmanager Renço Wesseling uit. Weener XL bemiddelt mensen met zeer uiteenlopende achtergronden; hoog of praktisch opgeleid, met of zonder arbeidsbeperking, wel of geen werkervaring. “Door de grote variëteit aan mensen in ons bestand bieden wij waar mogelijk ook maatwerktrajecten aan, zoals StartITup XL. Een project waar mensen met autismespectrumstoornis (ASS) en een liefde voor IT goed bij blijken te passen.”

“Voor ons werkt het hartstikke goed,” zegt Dennis Lenssen. “Prequest ontwikkelt software voor vastgoed- en facilitaire processen. Het testen daarvan is arbeidsintensief werk en moet zorgvuldig gebeuren, dat is nog best lastig onder druk van de geplande opleveringen en wanneer het testen geen kerntaak is, maar ‘erbij wordt gedaan’. Je kunt dit werk outsourcen naar het buitenland, maar daar kiezen wij niet voor. Prequest wil verantwoord bezig zijn en op een duurzame manier ondernemen. StartITup XL past daarbij. In 2018 zijn we begonnen met drie deelnemers, als pilot. De pilot is verlengd met een jaar en we hebben nu een groep van zes softwaretesters. ‘Dedicated’ mensen die veel voldoening halen uit hun werk en een goed product leveren.”

Leer hier meer over hoe Prequest een boost geeft aan sociaal ondernemen in de IT

Meer nieuws?

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief.
Recent posts