SLA Management – Gesprekken met je leverancier
Een belangrijk onderdeel van SLA Management is het evalueren van de samenwerking met je leverancier. Houd je leverancier zich aan de gemaakte SLA (Service Level Agreement) afspraken? Dat is natuurlijk top! Helaas is de realiteit vaak anders en dan is het SLA gesprek een mooi moment om knelpunten en verbeteringen bespreekbaar te maken. Het doel van zo’n gesprek is om tot concrete verbeterafspraken te komen die voor beide partijen acceptabel en haalbaar zijn. Maar hoe bereidt je je hier op voor?
De feiten op een rij
Lekker cliché, maar clichés zijn meestal waar. Ook hier geldt: een goede voorbereiding is het halve werk! Het is belangrijk dat je de feiten goed op een rij hebt. Zorg daarom dat je concrete voorbeelden hebt van situaties uit de te evalueren periode. Dit vraagt natuurlijk ook wat van je interne organisatie. Hoe borg je deze informatie in het proces? En hoe komt deze informatie terecht bij het contract management? Een Facility Management Informatie Systeem (FMIS) kan hier ondersteuning bij bieden.
Input voor SLA Management
Een FMIS helpt contract managers om inzicht te krijgen in het verloop van de uitgevoerde processen. Door meldingen, werkorders en contractbeheer onder te brengen in één FMIS wordt het gemakkelijk om gegevens aan elkaar te koppelen. De naleving van SLA afspraken wordt gemonitord en verzameld in de uitvoering. Deze informatie is vervolgens met een paar klikken te raadplegen door je contract managers. Bij Prequest bieden wij onze klanten daarom de mogelijkheid om met 2 muisklikken contracten aan werkorders te koppelen. Snel, simpel en waardevol voor SLA Management.
De contract manager kan deze werkorders bekijken via contract beheer en heeft direct alle feiten op een rij. Een mooie lijst met input voor het SLA gesprek:
Deze informatie helpt om de knelpunten bespreekbaar te maken en het gesprek te houden waar het echt om draait: het verbeteren van de samenwerking en het resultaat.
De voorbeelden en feiten zijn natuurlijk niet alleen goed voor het bespreekbaar maken van de knelpunten; Complimenten zijn natuurlijk ook welkom bij je leverancier. 🙂