Prequest.nl
laden...

Product updates: Activiteiten formulier voor werkorders & taken 2021.1

by Rheza Simanjuntak
februari 24, 2021
activiteiten rework 2021

Één van de moeilijkste stappen binnen product design is om legacy software te vernieuwen. Zowel technisch als project matig. Je wil behouden waar iedereen dol op is, maar leren van de feedback die je over de jaren heen hebt gekregen van je trouwe gebruikers. Naarmate van tijd wordt het moeilijker en moeilijker om legacy software uit te breiden met nieuwe functionaliteiten. De technologie ondersteund het niet, of er is te veel impact op de andere delen van de software. Dit is vervelend voor zowel de gebruiker als het team dat probeert te voldoen aan de wensen van de gebruikers.

Het goede nieuws: We hebben de stap gemaakt! Samen met jullie hebben we gekeken naar een compleet nieuwe gebruikerservaring van onze populaire Activiteiten module. Geen pakketje schroot met een dun laagje chroom, maar rework compleet nieuw vanaf de grond ontwikkeld.

Performance top prioriteit

Wil je echte verbeteringen maken, dan moet je keuzes durven maken. Performance is voor ons een top prioriteit. Hierdoor hebben we veel tijd gespendeerd aan het maken van een geoptimaliseerde Activiteiten API. Dit levert drastische performance verbetering op voor de Activiteiten module omdat enkel de nodige informatie op een slimme manier uit de database wordt opgevraagd.

Ons nieuwe front-end framework React-JS, beter bekend als het front-end framework achter Facebook, is gespecialiseerd in data zware interfaces en stelt ons instaat om ook grote verbeteringen te maken binnen de front-end. We implementeren bijvoorbeeld slimme manieren om data in te laden, zodat je niet meer hoeft te wachten als op de achtergrond een ander stuk van de pagina aan het laden is.

Onze nieuwe API kan ook gebruikt worden om data uit het FMIS te delen met en te combineren met data van andere software systemen of BI/rapportage tools. Wil je hier meer over weten neem dan contact op met onze consultants.

Gebruiksvriendelijkheid en effectiviteit

De nieuwe front-end geeft ons ook de mogelijkheid om alle functionaliteiten onder de loep te nemen op het gebied van gebruiksvriendelijkheid en user-flow. Bij de redesign van alle functies hebben we gekeken naar welke stappen de gebruiker moet nemen om zijn of haar doel zo efficiënt mogelijk te bereiken. Dit is van groot belang voor functies die herhaaldelijk gebruikt worden.

  • Aantal stappen dat een gebruiker moet doorlopen verminderd
  • Functie omschrijvingen en tooltips waar nodig

Alle context in één overzicht

Het nieuwe formulier is zo ontworpen dat alle benodigde informatie direct zichtbaar is zoals:

  • Incident informatie
  • Uitvoerders informatie
  • Contact informatie
  • Bijlages
  • Belangrijke datums (deadline, planning, startdatum)

Planning & toewijzing

Plannen en toewijzen is samengevoegd in een apart blokje naast de rest van het formulier zoals in de Field Service app. Plan eenvoudig als servicedesk medewerker de activiteiten in de agenda van je uitvoerders Field Service app.

toewijzen activiteit

Hotkeys: Open het toewijzen venster snel en eenvoudig door op de “A” toets te drukken.

Op basis van de SLA en workflow configuratie wordt er automatisch een deadline berekend. De deadline wordt overzichtelijk weergegeven met een balkje dat van kleur veranderd naarmate dat de deadline afloopt. Als de deadline is verstreken zal het balkje volledig rood kleuren met een uitroep icoon.

Deeplinking

De activiteiten formulieren worden voortaan geopend in een nieuw tabje binnen de browser en zijn te bereiken via een directe URL. Hierdoor kan je eenvoudig de URL kopiëren en delen met bevoegde collega’s. Wil je graag de URL van activiteiten toevoegen aan je mail templates zodat je direct vanaf je mail naar een activiteit kan gaan? Neem dan contact op met onze consultants!

Bijlages

Bijlages zijn voortaan eenvoudig te vinden en toe te voegen via de bijlagen tab. Aan de counter binnen de tab is te zien of en hoeveel bijlages er zijn toegevoegd aan de activiteit.

De drag ’n drop functie zorgt ervoor dat je al je bestanden direct kan slepen vanaf je computer.

 

Dit is enkel het begin

Het zal je misschien zijn opgevallen dat sommige van de functies van het oude activiteiten formulier nog niet zijn geïmplementeerd binnen het nieuwe formulier. Ook kan het zijn dat een functie in een simpele tijdelijke vorm is geïmplementeerd. Een voorbeeld hiervan is de Evaluatie tab, welke in de toekomst verder zal worden uitgebreid en verbeterd. We hebben eerst focus gezet op cruciale, veel gebruikte functies voor het realiseren van onze activiteiten MVP (minimum viable product). In het tweede kwartaal gaan we het nieuwe formulier nog verder uitbreiden (…comments!) en werken aan de activiteiten overzicht pagina.

Samen met jullie zijn we momenteel aan het inventariseren welke functies als eerste door ons moeten worden opgepakt. Laat je mening horen, want dit is erg belanrijk voor ons proces en waarderen we enorm.

Tot het moment dat het nieuwe formulier alle benodigde functies bevat van het oude formulier zal het oude formulier beschikbaar blijven en vanuit de activiteiten overzicht tabel kunnen worden geopend.

open old form

Selecteer een activiteit en klik vervolgens op het “details” knopje in het menu van de tabel. Een dubbele klik op een activiteit zal de gebruiker naar het nieuwe formulier leiden.

 

We horen graag wat je ervan vind

Vanaf nu is het mogelijk om feedback te geven vanuit het activiteiten formulier in myPrequest. De feedback button staat helemaal onderaan het formulier en zal in alle toekomstige ontwikkelingen worden toegevoegd. Dit maakt het mogelijk voor gebruikers om specifiek over een bepaald stukje van onze software zijn of haar ervaringen met ons te delen.

Wil je direct feedback geven over het nieuwe activiteiten formulier, klik dan op onderstaande knop.

Recent posts